Belleiza's Weblog

Comme ooooon! De ce sa fim seriosi?!

barbatzilor pe care ii iubesc mai mult sau mai putzin declarat

leave a comment »

se apropie ziua de maine, cand si-anume este ziua de Sf. Valentin.
deja la posteul trecut ma gandeam la asta, si am constatat, nu cu mica stupoare, ca mai toate citatele de dor frumos, vin de la poetzi. asa cum zic: poetzi, nu poete. poetesele, in general, cand scriu despre barbatzi, sunt sfasiate de…ceva. de trairi, de situatzii, de ei, de ele insele, de viatza, de lume, de univers. subiective. uneori insuportabile. si asta nu doar in poezie. nu extrapolez, vb de memoria MEA culturala.
resimt asta ca pe o lipsa. pentru ca voi, da, Voi, suntetzi capabili sa ne simtzitzi atat de fantastic, atat de poetic, atat de ruptzi de subiectiv, atat de patrunsi de imagine, atat de desprinsi de cotidian, de maruntzisuri, de imperfectziuni.
am sa va aseaman razboinicilor care, plecatzi la lupta, uita de ariditatea teritoriului cucerit, care, atunci cand sunt infrantzi, pleaca mai departe vindecandu-si ranile, dar fara resentimente. razboinicilor care, ajunsi in desert, va bucuratzi de o oaza, fara sa vretzi sa va facetzi casa acolo, care plecatzi pe mare, va opritzi pe o insula pentru a simtzi Pamantul sub picioare, si-i vetzi pastra amintirea si atunci cand ajungetzi pe continent.
desprinsi de loc, intre cer si pamant, va cautatzi rostul, va implinitzi soarta, duratzi castele si generatzii, valori si arta, explicatzi si disecatzi, intzelegetzi si intrebatzi.
de multe ori depasitzi puterea noastra de a intzelege, iar atunci cand voi ne intzelegetzi, devenim complete, pentru ca ne deschidetzi fatza de un univers diferit aspectat, care da contur lumii de culori in care noi traim.
sa fitzi fericitzi:)

Reclame

Written by shhh!

februarie 13, 2009 la 2:41 pm

Publicat în din basm iesit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: